Even voorstellen

'Volg je hart en geloof in jezelf.

Dat geeft een boost aan je zelfvertrouwen!'

Mijn naam is Jolien van Leuken-Bongers en ik woon met mijn man en kinderen in Schaijk. Hier heb ik mijn praktijk voor massagetherapie, mindfulness en meditatie. Ik vind het heerlijk om aan huis te werken en mijn cliënten een huiselijke sfeer te kunnen bieden.


In eerste instantie koos ik voor het vak pedicure en  schoonheidsspecialiste. Ik vond het fijn om in contact te zijn met mensen en om ze aandacht te geven. Om nog beter te worden in mijn vak deed ik de opleiding tot huid- en oedeemtherapeut zodat ik ernstigere huidproblemen en oedeem kon behandelen. In 2010 heb ik mijn praktijk voor huidtherapie opgezet. Zelfs in een vak dat zo oplossingsgericht en fysiek is, kreeg ik al snel door dat mentale belemmeringen een rol speelden in het in stand houden van huidklachten. Ik wilde meer voor mensen betekenen dan alleen het huidprobleem en de vochtophopingen behandelen. In 2018 begon ik aan de opleiding massagetherapie, waar ik zelf heb mogen ervaren dat fysieke klachten vaak in verbinding staan met het mentale welbevinden. Het is mijn passie om met behulp van massage, meditatie, mindfulness en gesprekken dieper in te gaan op wat er daadwerkelijk speelt van binnen. Massage is een tastbaar hulpmiddel om je dichter bij jezelf te brengen.


Ik heb mijn praktijk ‘Bewust jezelf’ genoemd omdat ik het belangrijk vind om bewustwording te stimuleren. Bewustwording van je lichaam, je gevoelens, je gedachten. 

'Bewust jezelf' zijn betekent voor mij ook dat je je niet anders voor hoeft te doen dan je bent. Dat alles wat er in jou afspeelt er mag zijn.

Ik merk dat de mensen waarmee ik graag werk ongeveer hetzelfde zijn zoals ik was, jaren geleden.  

Gevoelig voor stemmingen en emoties van anderen, snel van slag door prikkels uit de omgeving, leeggezogen worden door bepaalde mensen, piekeren, onrust in het lijf en niet kunnen ontspannen. Ik had destijds geen idee waar bepaalde klachten en de onrust vandaan kwamen en hoe ik dat aan kon pakken. Ik heb geleerd om er op een andere manier mee om te gaan, zodat ik er zelf zo weinig mogelijk last van heb en ik wil graag anderen laten ervaren dat zij dat ook kunnen. 


Naast het werken in mijn praktijk vind ik het heerlijk om buiten te zijn, het liefst ga ik de natuur in. Of het nu zonnig is of regent, ik ga regelmatig even de buitenlucht in. Ik vind het heerlijk om op deze manier mijn hoofd te kunnen legen. Voor mijn kinderen neem ik graag de tijd, ik zorg dat ik er (meestal) voor ze ben als ze uit school komen. Waar ik ook van hou is dansen, yoga, creatief bezig zijn en mediteren. Hierdoor kan ik stil staan bij mezelf én het houd mij in beweging, letterlijk en figuurlijk. Daar krijg ik energie van!